Silvestr 2005

Vloženo 31. 12. 2005


Warning: Use of undefined constant pullquote - assumed 'pullquote' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /web/htdocs4/hajtmarcz/home/www/wplisaj/wp-content/themes/beastblog-v2/single.php on line 10

Stejně jako Silvestr 2004, probíhal i tento zatím současně na dvou relativně samostatných frontách. Jedna fronta se rozkládala v jídelně, zatímco druhá zaujímala polohu v klubovně, kde probíhala živá hudební produkce s mnoha hudbymilovnými fanoušky. Tato produkce byla důkladně prokládána Jelenovými historkami, vtipy a hereckými etudami, což vyvolávalo trvalé brániční křeče některých slabších jedinců.
V jídelně v té době probíhala velmi živá (viz foto) diskotéka za masívní podpory dětského osazenstva. Členové jednotlivých skupin mohli dle libosti dezertovat z jedné fronty na druhou bez jakýchkoliv následků za zběhnutí. Na „dýzu“ se trousili „klubovníci“, zatímco do klubovny byly pořádány výpady některými „dýzaři“.
Do jídelny nejdříve přišly z klubovny matky s dětmi. Někteří „klubovníci“ se aktivně zapojili do diskotékového mumraje, zatímco jiní jen zírali. Uvidíme, zda na Silvestra 2006 dojde ještě k většímu prolnutí zatím ještě mírně oddělených skupin.
K částečnému propojení skupin došlo ještě před půlnocí, kdy se uskutečnil tradiční hromadný odchod části osazenstva chaty nahoru na vlek, kde proběhl hromadný přípitek s velkolepým ohňostrojem. Poté následoval popůlnoční sjezd dolů k chatě. Někteří sjížděli na bobech, někteří na jednoduchých kluzných prostředcích tzv. „ježdících“ případně pouze na svých zadnicích.
K dokreslení předchozích událostí je nutno podotknout, že hudební produkce v onen Silvestrovský večer bohužel jen velmi stěží pokulhávala za vystoupením realizovaným v předchozím dnu (malý Silvestr), které se dokonale zapsalo zlatým písmem do „análů“ většiny přítomných účastníků (hlavně Jelena). Díky nečekané, ale o to vítanější návštěvě zcela odpočatého Zdeňka Rock&Rollera měla hudební produkce téměř profesionální úroveň, přičemž se zřejmě nejvíce vzpomíná na sqělou interpretaci Pink Floydovské The Wall, kterážto od té doby nikdy nezaznamenala takový úspěch.
Za zmínku jistě stojí i způsob, kterým se podařilo Zdeňka a jeho exmanželu se synátorem přesvědčit, aby zůstal na Pekařově s námi. Zdeněk, který se svým pobytem na Pekařově vůbec nepočítal a který pouze přijel ve večerních hodinách pozdravit své známé a kamarády, se několikrát pokusil rozloučit se s osazenstvem chaty. Loučení probíhalo v několika fázích až do té doby, než se někomu podařilo přijít na zcela nekalý a nečestný způsob, jak Zdeňka přesvědčit, že jeho účast na chatě je nezbytná. Nebudu popis zbytečně dlouho protahovat — zkrátka jsme do něho „kopli“ panáka slivovice, čímž byla jeho účast toho dne zpečetěna (což vyvolalo nadšenou panákovou reakci většiny jeho příznivců). Závěrem bych je podotknul, že na Nový rok se nikomu už lyžovat nechtělo, přestože sněhu nebylo zas až tak málo  —  na fotkách je důkaz toho, že se opravdu lyžovalo…
A jak to tenkrát vypadalo, se můžete podívat do fotoalba:


Jste první komentátor tohoto příspěvku.


Vložte komentář

Pro vložení komentáře je třeba se přihlásit.



Note: This is the end of the usable page. The image(s) below are preloaded for performance only.